cz  Czech      uk  EN

Úspěšné hybridní autobusy Volvo

Volvo Buses Hybrid 3 OK

Prodej hybridních autobusů Volvo ve světě stále úspěšně stoupá. V prvním čtvrtletí roku 2014, byly podepsány objednávky na více než 100 nových hybridních autobusů v zemích, jako je Velká Británie, Německo a Švýcarsko. Celkem bylo prodáno od roku 2010, kdy byl hybridní model Volvo poprvé uveden na trh, více než 1 350 autobusů.

 

Hybridní autobusy VOLVO

 

Volvo Buses Hybrid 4 OK

„Města po celém světě se snaží zlepšit kvalitu života svých obyvatel. To je hlavní je důvod, proč stále více veřejné dopravní orgány kladou nároky na nízké emise při znečištění ovzduší, nižší hlučnost a nízkou spotřebou energie. Naše hybridy splňují všechny tyto požadavky díky jejich spolehlivé a flexibilní technologii, „ říká Lars Johansson, ředitel marketingu Volvo Buses.

Volvo Buses –  ucelená řada hybridních autobusů se skládá ze dvou nápravových Volvo 7900 Hybrid a Volvo 7900 Hybrid kloubových autobusů se třemi nápravami s vysokou kapacitou až pro 154 cestujících. Podvozky s hybridními pohony společnosti Volvo také tvoří základ pro britské dvoupatrové autobusy a autobusy používané v jihoamerických BRT systémech, které jsou provozovány v oddělených pruzích pro zajištění největší efektivity. Své zákazníky našlo Volvo ve více než 20 zemích světa. Největšími jednotlivými trhy jsou Velká Británie, Kolumbie, Norsko a Švédsko, Německo, Brazílie a Švýcarsko, které objednalo větší množství hybridních autobusů.

Volvo Buses Hybrid 2 OK

Poptávka vzrostla před olympijskými hrami v Londýně. „V Británii poptávka po ekologických autobusech stoupla před olympijskými hrami v Londýně v roce 2012. Celkem jsme prodali 590 hybridních autobusů do Velké Británie. V březnu letošního roku, jsme obdrželi objednávku na dalších 18 hybridních dvoupatrových autobusů. V únoru si zákazníci v Německu objednali 27 nových hybridních autobusů, z toho 15 v kloubovém provedení, “ říká Lars Johansson .

Během druhé poloviny roku 2013 společnost Volvo Buses obdržela také objednávku na 200 autobusů s hybridním pohonem od Bogoty v Kolumbii. Tato smlouva, se vztahuje nejen autobusy, ale také veškerý servis a údržbu.

Balíčky služeb za fixní ceny. „Zákazníci, kteří se rozhodli pro naše nejnovější technologie, přirozeně chtějí jistoty. Proto nabízíme různé obchodní balíčky, kdy se zavazujeme řešit veškerou údržbu pro celý autobus, včetně baterií, za pevnou, předem stanovenou cenu. Jedná se o řešení, které prospívá oběma stranám, “ říká Lars Johansson.

Hybridní autobusy nejnovější generace májí množství nových funkcí, včetně lehčí konstrukce karoserie, více pomocných systémů a energeticky efektivní 5 – litrový dieselový motor, který splňuje nejmodernější požadavky na emise výfukových plynů Euro VI. To zajištuje vyšší přepravní kapacitu, nižší spotřebu paliva a snížení emisí výfukových plynů, hluk a vibrace.

 

VOLVO BUSES

 

Volvo Buses Hybrid 5 OK

V porovnání s identickými naftovými autobusy, spotřeba paliva, v závislosti klimatických vlivech u hybridních modelů Volvo je 30 a 40 procent nižší. Emise látek znečišťujících ovzduší jsou asi poloviční. Hybridní autobusy také pracují neporovnatelně tišeji než dieselové autobusy. Při jízdě na elektrickou energii u autobusových zastávek neprodukuje žádné emise a jede naprosto potichu.

„V roce 2016 začneme nabízet elektrické hybridní autobusy, které mohou jet až sedm kilometrů pouze na elektřinu, a tím se sníží spotřeba paliva až o 75 procent. Technologie, kdy si autobus baterie rychle nabije na terminálech je umístěna na obou koncích autobusu. V současné době je takový autobus již testován v pravidelném provozu v Göteborgu. Na podzim tohoto roku, budou zahájeny testy dalšího autobusu financované z EU, tentokrát ve Stockholmu,“ říká Lars Johansson.

Zdenek Nesveda – BusPress

Zdroj: Volvo Buses 

 

 

 

Tagy: , , ,

Komentáře uzavřeny.