cz  Czech      uk  EN

FlixBus na konferenciách E BUS 3000 a Intelligent Transport Systems (IQTS) v Nitre

Určite si nenechajte ujsť prezentácie dopravnej spoločnosti FlixBus na konferenciách E BUS 3000 a Intelligent Transport Systems (IQTS), ktoré sa sa konajú na veľtrhu BUS SHOW zdravá doprava v Nitre.

 

FlixBus

.

 

FlixBus na konferencii EBUS 3000 Nitra 2020

  • Názov prezentácie: Budúcnosť FlixMobility – Elektrobus, vodík a bioplyn
  • Prednášajúci: Martina Čmielová, Senior PR Manager FlixBus
  • Kde: veľtrh BUS SHOW, výstaviska Agrokomplex Nitra, hala K
  • Kdy: E BUS3000 – 11. 2. 2020 12. 30 – 15.30 hod. Hala K
  • Registrácia zadarmo tu: REGISTRACIA (rozkliknutím v odkaze si vyberiete konferenciu E BUS3000 alebo IQTS)

Budúcnosť FlixMobility – Elektrobus, vodík a bioplyn

Globálny poskytovateľ diaľkovej prepravy spoločnosti FlixMobility mieri ku klimatickej neutralite. Do roku 2030 chce mať všetky svoje aktivity s minimálnou produkciou CO2. Flotila zelených autobusov bude postavená na elektrine z obnoviteľných zdrojov, pohonu na vodíkové palivové články a bioplyn.

Dopravný sektor sa celosvetovo podieľa takmer jednou štvrtinou na produkcii všetkých emisií uhlíka, pričom najväčšia časť pochádza z automobilovej a leteckej prepravy. Pokiaľ sa rozhodnete cestovať autobusom alebo vlakom, alebo ponúknete voľné miesta v aute niekomu ďalšiemu, môžete dramaticky znížiť svoju uhlíkovú stopu. Cestovanie autobusom FlixBus môže byť ku klíme šesťkrát šetrnejšie než individuálne cestovanie osobným vozidlom. V roku 2019 urobila spoločnosť FlixMobility vo svojej zelenej ambícii ďalší krok vpred a zverejnila víziu neutrality voči klíme, v rámci ktorej chce do roku 2030 dosiahnuť nulovú produkciu CO2.

Jednou z výziev na ceste ku klimatickej neutralite je palivo. Na konferencii E BUS3000 predstaví najväčší svetový autobusový operátor FlixBus filozofiu premávky elektrobusov na diaľkových linkách v Európe a USA. Jeho najnovší model elektrobusu od výrobcu Motor Coach Industries nesie označenie „D45 CRTe LE CHARGE“ a nasadený je na trase na západnom pobreží USA, medzi mestami Sacramento a San Francisco. Jedná sa o prvý elektrický diaľkový autobus svojho druhu v Spojených štátoch. Popri pilotných projektoch diaľkových elektrických autobusov v Európe a USA spoločnosť FlixMobility nedávno oznámila aj zámer testovať autobusy poháňané vodíkovými palivovými článkami. Ďalšou métou budú autobusy na bioplyn.

 

FlixBus na konferencii Transport Systems (IQTS)

  • Názov prezentácie: Ako riadime flotilu o 2000 autobusoch na 5 kontinentoch
  • Prednášajúci: Zdeněk Tesárek, Senior Business Development and Operations Manager FlixBus CZ/SK
  • Kde: veľtrh BUS SHOW, výstaviska Agrokomplex Nitra, hala K
  • Kdy: Inteligent Transport Systems (IQTS) 12. 2. 2020 9.30 – 13.30 hod. Hala K
  • Registrácia zadarmo tu: REGISTRACIA (rozkliknutím v odkaze si vyberiete konferenciu E BUS3000 alebo IQTS)

 

Ako riadime flotilu o 2000 autobusoch na 5 kontinentoch

Technologická spoločnosť a poskytovateľ diaľkovej prepravy FlixMobility pracuje s flotilou viac ako 2000 autobusov. Začiatkom roku 2020 pilotuje nový nástroj pre fleet management – RADAR. Radar je komplexné in-house riešenie, ktoré prepája informácie pre cestujúceho, vodiča a dispečera do robustného systému tak, aby FlixBus mohol flexibilne a rýchlo reagovať na potreby zákazníka a zmeny v doprave po celom svete.

Okrem externých dodávateľov je možné stretnúť sa aj s dopravnými spoločnosťami, ktoré si systémy pre operatívu prepravy vyvíjajú tzv. in-house. Príkladom je technologická spoločnosť a poskytovateľ diaľkovej prepravy FlixMobility, ktorý pracuje s flotilou viac ako 2000 autobusov. Začiatkom roku 2020 pilotuje nový nástroj pre fleet management – RADAR.

„Radar je komplexné in-house riešenie, ktoré prepája informácie pre cestujúceho, vodiča a dispečera do robustného systému tak, aby FlixBus mohol flexibilne a rýchlo reagovať na potreby zákazníka a zmeny v doprave po celom svete,“ dopĺňa Martina Čmielová, hovorkyňa FlixBusu. „Pre cestujúceho to potom v praxi znamená, že vyhľadávanie spojov aj zakúpenie cestovného lístka prebieha online, potom si lístok uloží do mobilnej aplikácie a nemusí nič tlačiť. Samotné odbavenie prebieha tiež cez aplikáciu cestujúceho, ktorá komunikuje s mobilnou aplikáciou umiestnenou v zariadení vodiča.“

Vodiči FlixBusu používajú mobilné telefóny vybavené aplikáciou Driver App, v ktorej cestujúceho odbavia pomocou QR kódu. Predovšetkým sa, ale jedná o komunikačnú platformu medzi vodičom a dispečingom FlixBusu. Jedným stlačením je vodič spojený priamo s operátorom, ak potrebuje spoluprácu centrály. Dispečing potom cez aplikáciu vodičovi zasiela notifikáciu – správy ohľadom dopravnej situácie, oneskorenom nadväzujúcom spoji a ďalšie operatívne správy.

Zdroj: FlixBus

.

.

.

.

 

.

Tagy: , , , ,

Komentáře uzavřeny.