cz  Czech      uk  EN

Cummins představuje elektrické pohony pro vozidla veřejné dopravy

Elektrifikovaný systém přrdstavený firmou Cummins na veletrhu BUSWORLD Europe

Elektrifikovaný systém přrdstavený firmou Cummins na veletrhu BUSWORLD Europe

 

Společnost Cummins, nám celosvětově známý výrobce pohonných jednotek, převážně dieselových agregátů, nyní významně rozšiřuje své portfolio o kombinovaný elektrický pohon doplněný akumulátory. Nové systémy nabízejí nejrůznější energetická řešení v dopravě i v průmyslu. Elektromobilita v dopravě je vážné téma číslo jedna, dokazuje to, že jeden z největších světových hráčů, kterým Cummins bezesporu je, přichází nyní také s elektrickým pohonem pro vozidla veřejné dopravy a jejich vývoji věnuje mimořádné úsilí.

 

 

Společnost Cummins představila nový elektrifikovaný pohon na veletrhu BUSWORLD, která se právě koná v belgickém Kortrijku. Představuje konfigurovatelné varianty, buď pro elektrické vozidlo  pouze s akumulátorem (BEV), nebo řadu rozšířenou o elektrická vozidla (REEV), které kombinují bateriový pohon s kompaktním generátorem. Elektrické systémy Cummins jsou ideální pro integraci do městských, meziměstských a letištních autobusů, které jsou vybavené s vysoce efektivním trakčním motorem s přímým pohonem s vysokým zrychlením a tichým provozem.

 Vlastní řídicí technologie Cummins rozšiřuje rozsah možností agregátů s nulovými emisemi tím, že je optimálně řídí subsystémy, aby si lépe udržel dostatečný stav nabití baterie po delší dobu.

Vylepšené ukládání energie pro systémy BEV a REEV je dosaženo pomocí konfigurace baterií s vysokou hustotou, navrženou společností Cummins v kompaktním, modulárním formátu pro integraci na střeše a podvozku vozidel. Operační flexibilita se zlepšuje díky rychlému dobíjení pomocí integrovaného zásuvného připojení, nebo možností průběžného nabíjení i na trati, kde je k dispozici pantograf, případně infrastruktura nabíjecích desek.

 

Setava baterií Cummins ve standardním rozměru 70 kWh (foto: Cummins)

Setava baterií Cummins ve standardním rozměru 70 kWh (foto: Cummins)

 

Setava baterií Cummins ve standardním rozměru nabízí kapacitu 70 kWh a nebo až osm uzavřených jednotek (560 kWh) integrovaných pro sytémy BEV. To umožňuje dosáhnout optimální dojezd až 360 km (224 mil) na jedno nabití a spotřebu energie, v přepočtu pouze 9 litrů / 100 km dieselového ekvivalentu (30 mpg) – což přináší zásadní snížení provozních nákladů.

 

Motor Cummins o objemu 2,8 litru, který je součástí systému REEV, představuje 60% snížení objemu ve srovnání s motory používanými v ekvivalentním porovnání běžných naftových motorů. (foto: Cummins)

Motor Cummins o objemu 2,8 litru, který je součástí systému REEV, představuje 60% snížení objemu ve srovnání s motory používanými v ekvivalentním porovnání běžných naftových motorů. (foto: Cummins)

Pomocí integrovaného regeneračního brzdového systému, při častém pracovním cyklu zastávek a rozjezdů lze navýšit dojezd navýšením kapacity u baterií až o 20% . Elektrickou energii ze systému Cummins lze také využívat mimo to i k elektrickému pohonu posilovače řízení, kompresory vzduchu a pohon klimatizační jednotky.

Zdroj: Cummins

 

BUS SHOW 2018 zdravá doprava

Smart City a elektromobilita ve veřejné dopravě je jedním z hlavních témat výstavního projektu BUS SHOW 2018 zdravá doprava, který se uskuteční v Nitře na jaře příštího roku.  Elektromobilita ve veřejné dopravě a chytrá řešení prostřednictvím moderních technologií jsou věci, které se na veletrhu BUS SHOW představí. Je to také úplně poprvé, kdy se pozornost na problematiku nejnovějších trendů veřejné dopravě upírá na specializovaném dopravním veletrhu. BUS SHOW je také jedinečná příležitost, nejen pro výrobce vozidel s elektrickým pohonem, ale i pro dodavatele, technologií,  vyspělých informačních a odbavovacích systémů. Ty  se zde představí odbornému publiku z řad dopravců, veřejné zprávy a organizátorů veřejné dopravy, kteří se veletrhu zúčastní.  Jeho součástí je také celodenní konference Elektrické autobusy pro město v kontextu Smart City. BUS SHOW je jedinečná příležitost pro vstup na slovenský trh, který se právě otevírá, díky mnoha novým projektům v oblasti veřejné dopravy. BUS SHOW zdravá doprava se uskuteční 5. 6. – 7. 6. v Nitře. Více informací najdete zde.

 

Zdenek Nesveda

 

 

Reklama na BusPressu – Klíč k nejlepším obchodům

 

1. autobusový veľtrh na Slovensku  5.6. – 7.6. 2018

.

Mercedes – Benz      Setra

 

WWW.MESTSKADOPRAVA.INFO

CZECHBUS, VELETRH AUTOBUSŮ V PRAZE – WWW.CZECHBUS.EU

Veletrh autobusů, výstava autobusů, autobusy v Praze

 

LOGO_isuzu_turancar

TURANCAR CZ, PRODEJ AUTOBUSŮ ISUZU – WWW.ISUZUBUS.CZ

Autobusy ISUZU, ISUZU, ISUZU servis, ISUZU díly, ISUZU TURANCAR

 

Isuzu-Logo

ProScan – prodej a servis ISUZU – WWW.ISUZUTRUCK.EU

ISUZU prodej, ISUZU díly, ISUZU nákladní, ISUZU D -MAX

 

KHMC2X

KHMC OPAVA, VÝROBA AUTOBUSŮ – WWW.KHMC.CZ

Anvi_Trade

 

.

.

.

 

 

Tagy: , , ,

Komentáře uzavřeny.