cz  Czech      uk  EN

185 parciálních trolejbusů pro San Francisco

185 dvanáctimetrových parciálních trolejbusů Xcelsior XT40 pro San Francisco (foto: San Francisco Municipal Transportation Agency )

185 dvanáctimetrových parciálních trolejbusů Xcelsior XT40 pro San Francisco (foto: San Francisco Municipal Transportation Agency )

 

Parciální trolejbus, tedy trolejbus s prodlouženým dojezdem pomocí bateriového zásobníku energie, umožňuje eliminovat závislost trolejbusu na trolejovém vedení a zároveň zlepšit ekonomiku jeho provozu. O tento inovovaný dopravní prostředek je zájem v Evropě, Česko nevyjímaje (viz prezentace z konference Elektrické autobusy pro město), ale také v USA. Svědčí o tom objednávka 185 dvanáctimetrových parciálních trolejbusů Xcelsior XT40 pro San Francisco, kterou městský dopravce San Francisco Municipal Transportation Agency (SFMTA) zadal v červenci 2017.

Výrobcem trolejbusů Xcelsior XT40 (číslo 40 udává délku vozidla ve stopách) je kanadská společnost New Flyer. Pod typovým označením Xcelsior dodává New Flyer autobusy s různými pohony. Trolejbusy Xcelsior XT40 (viz foto) jsou vybaveny trakční výzbrojí Wossloh-Kiepe. Bateriové zásobníky energie s lithium-fosfátovými bateriemi umožňují nezávislý dojezd 3 – 5 mil (cca 5 – 8 km).

Objednávka je opcí ke smlouvě z roku 2013 od městské dopravní organizace King County Metro Transit ze Seattle, zahrnující rovněž možnost dodávek trolejbusů pro SFMTA.

Na platformě Xcelsior nabízí New Flyer i elektrobusy o délce 10,5 12 a 18 m s trakčními bateriemi v rozsahu kapacity 100 – 480 kWh a s možností průběžného dobíjení. Palivočlánkové autobusy New Flyer mají za sebou úspěšný provoz v kanadském Whistleru.

redakce Proelektrotechniky.cz

.

 

 

Reklama na BusPressu – Klíč k nejlepším obchodům

 

Chytrá a zdravá doprava ve městech 2017

 

dekra_skola-MM

DEKRA, ŠKOLA SMYKU – WWW.DEKRA.CZ

WWW.MESTSKADOPRAVA.INFO

CZECHBUS, VELETRH AUTOBUSŮ V PRAZE – WWW.CZECHBUS.EU

Veletrh autobusů, výstava autobusů, autobusy v Praze

 

LOGO_isuzu_turancar

TURANCAR CZ, PRODEJ AUTOBUSŮ ISUZU – WWW.ISUZUBUS.CZ

Autobusy ISUZU, ISUZU, ISUZU servis, ISUZU díly, ISUZU TURANCAR

 

Isuzu-Logo

ProScan – prodej a servis ISUZU – WWW.ISUZUTRUCK.EU

ISUZU prodej, ISUZU díly, ISUZU nákladní, ISUZU D -MAX

 

KHMC2X

KHMC OPAVA, VÝROBA AUTOBUSŮ – WWW.KHMC.CZ

Anvi_Trade

ANVI TRADE, PODLAHOVÉ MATERIÁLY VE VEŘEJNÉ DOPRAVĚ – WWW.ANVITRADE.CZ

Tagy: 

Komentáře uzavřeny.