cz  Czech      uk  EN

Riga, město kde také jezdí trolejbusy Škoda

trolejbus_27_tr_riga_(1)_1 OK

Škoda Electric započala výrobu dalších 25 trolejbusů pro hlavní město Lotyšska Rigu. Kontrakt na celkem 125 trolejbusů Škoda pro dopravní podnik Rigas Satiksme byl uzavřen v roce 2013.  V loňském roce převzal dopravní podnik v Rize prvních 25 kusů vozidel typu 27 Tr a nyní tak dojde ke druhému zúčinění smlouvy.

„V rámci kontraktu pro Rigu vyrobíme dalších 25 nízkopodlažních kloubových trolejbusů, které jsou vybaveny pomocným diesel-agregátem, díky němuž mohou vozidla jezdit i mimo trakční vedení. Samozřejmou součástí vybavení vozidel je klimatizace, moderní informační systém nebo také zařízení, které zaznamenává počet cestujících,“ říká vedoucí obchodního útvaru Škody Electric Petr Kasenčák.

Škoda Electric pomohla v rámci tendru zajistit financování zakázky (postupné splácení dodávek po dobu osmi let) skrze Českou spořitelnu a Exportní garanční a pojišťovací společnost. „Součástí tendru v celkové hodnotě až 2,6 miliardy korun je také možnost na uplatnění opce na dalších 38 trolejbusů,“ dodává Petr Kasenčák. V hlavním městě Lotyšska existuje devatenáct trolejbusových linek, místního dopravního podniku, které ročně přepraví 45 milionů cestujících.

Trolejbusy z dílny Škoda zde jezdí už od roku 1955, kdy byla dodána první vozidla. Na tradici navázala dodávka 150 kusů nízkopodlažních trolejbusů typu 24 Tr v letech 2007-2009. Kromě škodováckých trolejbusů jezdí v Rize také 26 moderních nízkopodlažních tramvají typu ForCity Alfa.

TZ: Škoda Electric

 

Logo Škoda X

Reklama na BusPressu – Klíč k nejlepším obchodům

dekra_skola-MM

Tagy: , , ,

Komentáře uzavřeny.