cz  Czech      uk  EN

Paříž testuje elektrický autobus Solaris!

new_solaris_urbino_12_paris

Společnost Solaris Bus & Coach SA podepsala s francouzským dopravním podnikem RATP Group (RATP) smlouvu o testování elektrického autobusu Solaris Urbino 12. Elektrický Solaris již s novou karosérií bude testován v Paříži po dobu dvou měsíců. Projekt zapadá do plánů RATP ve kterém se předpokládá, že od roku 2025 bude mít dopravce ve své flotile pouze vozidla s nulovými emisemi.

Na základě této dohody se nové Urbino 12 Electric poprvé také představí širokému publikum na konferenci OSN o změně klimatu, která se bude konat od 30. listopadu do 11. prosince 2015 ve francouzském hlavním městě. Inovativní autobus Solaris šetrný k životnímu prostředí je mimořádně tichý. Bude testován v pravidelné dopravě na pařížských linkách 21 a 147. Plány podniku veřejné dopravy z Paříže počítají zcela s tím, že do konce roku 2025 úplně opustí autobusy poháněné konvenčními spalovacími motory. Nový Solaris Urbino 12 electric je pro RATP velmi zajímavý návrh možného budoucího řešení čisté autobusové dopravy v Paříži.

„Jsme velmi rádi, že můžeme k testování použít právě nových autobusů Solaris na baterie. Testy Urbino 12 electric nové generace, který je vybavený nejmodernější technologií, nám umožní přesněji vypracovat plány na rozvoji bezemisní dopravy s výhledem až do roku 2025,“ řekla Marie-Claude Dupuis, ředitelka společnosti Bus RATP.

„Spolupráce s RATP, která zahrnuje zkušební jízdy elektrickým Urbino 12, je velkou pro nás velkou výzvou. Jsem si jistý, že náš nový elektrický autobus, který se objeví v ulicích Paříže bude je to nejlepší, co jsme schopni představit. Přispěje k tomu odlehčená design, mnoho inovativních technických řešení, jako jsou například elektrické nápravy třetí generace, stejně takjako komfortní interiér a originální celkové řešení,“ řekl Dr. Andreas Strecker, generální ředitel společnosti Solaris Bus & Coach SA.

Elektrobus, který bude jezdit Paříži je identický s tím, který měl premiéru na veletrhu IAA 2014 v Hannoveru. Kostra nového vozidla je lehčí, ale zároveň také tužší ve srovnání s jeho předchůdcem. Nová karoserie vyniká vysokou odolností proti korozi. Nové elektrické Urbino je vybavené baterií s kapacitou 240 kWh a nabíjecím systém plug-in. Kromě toho, Solaris poskytne externí nabíječku o výkonu 80 kW. Další novinkou je pohon prostřednictvím elektrických náprav ZF AVE 130 poslední, třetí generace, které jsou vybavené dvěma trakční motory umístěnými přímo v nábojích kol. Toto inovativní řešení výrazně snižuje hmotnost autobusu a zvyšuje prostor pro cestující. Ve spojení s elektrickým zařízením společnosti Medcom nápravy zajišťují extrémně tichou jízdu, plynulou akceleraci a brzdění, čímž Urbino electric vyniká v náročných městských podmínkách při dopravě velkého počtu cestujících.

TZ: Solaris Bus & Coach SA

Solaris_logo

Reklama na BusPressu – klíč k dobrým obchodům

dekra_skola-MM

 

Tagy: , , ,

Komentáře uzavřeny.