cz  Czech      uk  EN

Inverness – další elektrobusy Optare jezdí ve Skotsku

QJ5A0038

Nejen na Orknejských ostrovech, ale i v dalším skotském regionu začaly od června 2015 sloužit elektrobusy od britského výrobce Optare. Dopravce Stagecoach zahájil ve skotském městě Inverness (poblíž jezera Loch Ness) provoz pěti elektrobusů Optare Solo EV (viz foto).

Elektrobus Optare Solo je 9,5m midibus o celkové kapacitě 58 cestujících, z nich 37 sedících. Elektrický pohon je shodný s ostatními elektrobusy Optare, o nichž jsme na našem portále již psali, například v Yorku nebo v Londýně. Elektrobus je vybaven pohonem Magtec P144 „Zero emission“ electric o výkonu 150 kW. Jako zásobník energie slouží dvě sady lithium-železo-magnesium-fosfátových baterií po 26 kusech o celkové kapacitě 138 Ah, pracující se jmenovitým napětím 2× 333 V DC. Baterie jsou bezúdržbové, se zabudovaným elektronickým monitorováním základních parametrů.

QJ5A0004

Nabíjení probíhá prostřednictvím zabudovaného nabíjecího zařízení ze standardní třífázové zásuvky výkonem 2× 7,5 kW po dobu 6 hodin (z nuly na plnou kapacitu). Možné je i zrychlené nabíjení pomocí přídavného nabíjecího zařízení o výkonu 50 kW.

V Inverness jsou elektrobusy provozovány na lince 7 mezi Raigmore Estate a Culduthel Farm a na lince 9 z Academy Street do Queen Street.

Uveřejněno ve spolupráci s portálem proektrotechniky.cz

Pro-elektrotechniky_OK_mod1

 

 

dekra_skola MM

Komentáře uzavřeny.