cz  Czech      uk  EN

1000 Solarisů Trollino!

 

solaris_trollino_18_metrostyle_fot_cegelec_(2)

Včera byl představen již tisící vyrobený trolejbus Solaris. Jubilejním vozem se stal Trollino 18 MetroStyle pro společnost Salzburg AG.

Rakouský dopravce Salzburg AG investuje nejvíce do inovativních a udržitelných řešení pro veřejnou dopravu. Trollino s číslem 1000 je jedním z 12 trolejbusů, které letos obohatí flotilu společnosti. Začátek spolupráce mezi Solaris a Salzburg AG se datuje do roku 2009. Dnes byl předám do Salzburgu  již 29. trolejbus se symbolem zeleného „jezevčíka s kšandami“. Mezi nimi jsou také ještě další světově první trolejbusy ve stylu  MetroStyle.

solaris_trollino_18_metrostyle_fot__cegelec_(1)

foto (zleva): Ing. Petr Brandl, generální ředitel, Salzburg AG, Petra Höfinger, generální ředitelka společnosti Solaris Austria GmbH a Zdeněk Vytouš, obchodní ředitel společnosti Cegelec.

„Není snad lepší reference než být dodavatelem trolejbusů pro Salzburg. Jsem velmi hrdý na dlouhodobou a úspěšnou spolupráci mezi našimi společnostmi. Právě Salzburg byl prvním městem, kde se objevil Solaris Trollino v inovativním designu MetroStyle“. Řekl Zbigniew Palenica, člen představenstva Solaris Bus & Coach SA

Trollino Solaris 18 MetroStyle je zcela nízkopodlažní. Trakční motor má výkon 250 kW. Jako záložní zdroj mimo trakci využívá trolejbus generátor o výkonu 50 kW. Trolejbus je plně klimatizovaný, prostor pro cestující je monitorovaný čtyřmi kamerami a další je umístěna na střeše. Elektrovýzbroj pro trolejbusy Trollino 18 MetroStyle dodává společnost Cegelec.

lbimage_357

10 nových Trollino 18 MetroStyle v Salzburgu, foto: Salzburg AG

Trollino výrobní číslo 1000 bude jezdit ve městě Mozarta spolu s dalšími trolejbusy Solaris. Na druhou stranu, trolejbus číslo 1001 bude jezdit doma na polských silnicích. Představení nového trolejbusu 1001 byla příležitost, připomenout si také první Trolino, které bylo zakoupeno do PKT Gdynia v roce 2001a  ještě stále úspěšně přepravuje cestující. Téměř 15 let partnerství přineslo ovoce v podobě dodávek na celkem 54 trolejbusů Solaris v délce 12 metrů.

Solaris Bus & Coach SA je dlouhodobý lídr na trhu trolejbusů v Evropské unii a zemích  ESVO. Polské trolejbusy Solaris jezdí v Rakousku, Bulharsku, České republice, Estonsku, Španělsku, Německu, Lotyšsku, Polsku, Portugalsku, Rumunsku, Švýcarsku, Švédsku, Itálii, Litvě a Maďarsku.

TZ: Solaris

Solaris_logo

 

 

dekra_skola MM

 

Komentáře uzavřeny.